Зарков: По отношение на правосъдието и съдебната реформа бяхме управлявани от най-некомпетентното правителство

Предаване: Панорама, 11.12.2020

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

По отношение на правосъдието и съдебната реформа последните три години и половина бяхме управлявани от най-некомпетентното правителство досега, каза заместник-председателят на ПГ на "БСП за България" Крум Зарков.

Няколко министри се смениха, но нещата не се подобряват. Това нещо направи така, че към страната ни, която и преди не се гледаше кой знае колко добре от гледна точка на върховенството на закона, се постави наистина клеймо, допълни Зарков.

Хората, които убеждаваме за нашата позиция за Македония, чуха, че ги прекарваме с 200", заяви още Зарков. Според него е малко трудно да ги убедим в нашата позиция, за която има достатъчно силен консенсус вътре. "Ние нямаме правителство, което да успее да говори и убеди своите партньори".

"Да си опозиция, значи да си изправен срещу властта. Значи да вбесиш много мощни хора, да застанеш на пътя на многомилионни интереси. Това е опозицията в България и имаш само един защитник - общественото мнение, което в период на криза някак си се свива около себе си. Властта се възползва, започва да обещава храна, вода. Не е лесно да си опозиция. Още повече, че когато си опозиция на едно безотговорно правителство, носиш още по-голяма отговорност", заяви още Зарков.