Защитникът на Кристиян Николов: Делото е предизвикателство от правна гледна точка

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Делото срещу Кристиян Николов за катастрофата, при която загина журналиста Милен Цветков започна. Почти половината свидетели бяха разпитани. Предстоят още разпити, както и да се изслушат вещите лица, които са правили множество експертизи.

Прокуратурата повдигна възможно най-тежкото обвинение срещу подсъдимия, което предвижда наказание от минимум 15 години затвор и дори доживотна присъда. В началото на този разговор трябва да уточним нещо особено важно.

В съвременното право на цивилизованите държави се доказва вината, а не невинността - всеки е невинен до доказване на противното с влязла в сила присъда. Справедливостта се постига не с емоции, а с разум и със задълбочен анализ дори на най-дребните на пръв поглед детайли. И единствено съдът може да отсъди.

В студиото на "Денят започва" гостува адвокат Константин Симеонов, защитник на Кристиян Николов.

"Предизвикателството за мен в това дело е свързано с това, че в досъбедното производството бях адвокат на майката на Кристиян, която беше обвинена за предоставяне на автомобила. Беше логично да се включа в защитата, защото има и друг защитник - колегата Таков. Да, има предизвикателство - казусът е интересен от правна гледна точка, защото такива дела в съдебната практика няма", каза той.

По думите му, ако съдът приеме, че има умисъл, това ще е провал от гледна точка на защитната теза.

Симеон отбеляза, че при обиска в дома на Кристиян е иззет мобилен телефон, в който са открити приложения с чатове, които могат да се тълкуват по два начина - и като форма на общуване между млади хора, и като информация за наркотични вещества.

"Но това предстои да се уточнява... Важно е кой е ползвал телефона, а не чий е", отбеляза защитникът.

Какво още коментира адвокат Константин Симеонов вижте във видеото!

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад