Zero waste практики - как ресторантите да изхвърлят по-малко храна

Предаване: 100% будни, 22.10.2021

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Всяка година 88 милиона тона негодна храна отиват в контейнерите за боклук в страните от Европейския съюз. За България загубите на храна възлизат на 670 хиляди тона годишно. Това е храна, която изхвърлят ресторанти, домакинства и хотели, като обемите на изхвърлена храна по никакъв начин не кореспондират на факта, че сме една от най-бедните държави в Европейския съюз.

Проблемът с хранителните отпадъци, особено в ХоРеКа индустрията е важен и значим, затова няколкото човека, стоящи зад блога Sofia2Go, решават да му обърнат внимание и да се опитат да му противодействат, създавайки платформа, целяща намаляването на хранителни отпадъци.

Днес в "100% будни" разговаряхме с една от съоснователките на платформата - Сиси Симеонова за този наболял проблем.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад