Железничарски синдикат е в протесна готовност, иска за оставката на ръководството на НКЖИ

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Синдикатът на железничарите поиска оставката на ръководството на НКЖИ заради предлаганите параметри в новия Колективен трудов договор. Служителите са в готовност да организират и протестни действия. 

Конкретни проблеми са описани от синдиката в писмо до служебния транспортен министър Георги Гвоздейков.

"До декларацията стигнахме след повече от месец и половина преговори без да постигнем до съгласие, дори не видяхме от страна на работодателя разбиране на проблема. В националната компания работят над 10 500 човека и за да се стигне до това, бяха събрани над 50 представители на тези хора. Взето е мнението на всички и декларацията е била гласувана от тези 50, които представляват останилите 9 000 членове. С колегите от КТ "Подкрепа" сме на едно и също мнение, те не се разграничават от това, така че в действията си ще бъдем единни. С колегите от другите синдикати сме единодушни в това писмо", заяви в "Денят започва" Петър Бунев - председател на Синдиката на железничарите.

Според него по време на преговорите с работодателя железничарите са се изправили "пред стена":

"Дори вече не иска да осъзнае в какво състояние се намираме. За последните 6 месеца имаме загубени повече от 200 работни места, хората стават все по-малко. Направихме анализ, ние търсим начин, да тръгнем по път, по който да върнем хората към железниците, да работят в железниците."


Още за исканията на железничарите вижте във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад