Жестокостта между нас - разговор с журналиста Стефан Миланов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Няколко криминални случая шокираха със своята жестокост в последните седмици. Какъв симптом е това за обществото ни? По тази тема поканихме за разговор журналиста Стефан Миланов от "Клуб Z".

Тази вълна от ненормалност, която ни залива - това са страшни девиации, невероятни отклонения на обществото, това са процеси, които се развиват с десетилетия. За да се получи този нов тип човек, който няма морални задръжки, той няма и като че ли много логично-следствени връзки в себе си, отбеляза Миланов.

Според него причина за това е отношението на обществото и на самите извършители към насилието, отношението на възпиращите механизми в държавата към насилието.

"Силно скептичен съм, че самото наказание има силно възпираща роля. То има някакъв процент възпираща роля. Напоследък виждаме типичен пример за уличен натиск върху правосъдието. Не виним близките, които искат максимална присъда, но завишаването на наказанието само по себе си не работи като лост", коментира той.

В заключение Миланов добави, че е добре всеки да започне от себе си. Големите промени много често стават от дребните промени, които всеки един от нас може да направи.

Вижте целия разговор във видеото.

 

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад