Журналистът Илхан Андай: Депутатите на ДПС в новия парламент ще бъдат "заплатаджии, четящи декларации"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Аз допускам, че е имало очакване ДПС с подкрепата в Турция да постигнат един изборен резултат от порядъка на над 450 хиляди гласа, ГЕРБ да спечелят още 200 хиляди към този резултат, който постигнаха и с един сбор от 110-115 депутата на тях щеше да им бъде много по-лесно да съставят в момента правителство, като трансферират индивидуално депутати от други групи. И освен това ГЕРБ щеше да е сила номер 1 и щеше да получи мандата. Затова ДПС втори път такъв голям бум няма да направи и ако тази моя хипотеза е така, те трябва да се сърдят на ГЕРБ, че не си свършиха работата. Това заяви журналистът Илхан Андай в предаването "Още от деня".


Според него депутатите на ДПС в новия парламент ще бъдат "заплатаджии, четящи декларации". "Те нямат полезен ход, отхвърлиха подадената ръка от Кирил Петков, който им каза: "Добре дошли, но се откажете от Пеевски", каза още Андай.


Издигането на кандидатурата на Мустафа Карадайъ за президент, той определи като задължителен ход. "Машините ужасяват електората на ДПС в малките населени места и появата на кандидат Мустафа това е като вирус, като се започне от Бурса до Разград, това нещо носи сред етноса, който е изстрадал един възродителен процес и при подаден код те реагират мобилизиращо, въпреки че от година на година по-младите са я затворили тази страница, и затова ефектът се получи в Турция, но в България ДПС бележи спад, трябва да се направят анализи, партията трябва да се пречиства с нови лица. ДПС сама е виновна", коментира Андай високия резултат на Карадайъ в Турция.

Андай каза още, че в момента мандатите на ДПС нямат никаква цена. "Ако управляващите настъпят мотиката, завалят скандали, тогава цената на ДПС ще се вдигне за едни евентуални вотове на недоверие, които ще отворят фронт към следващи избори, което може би е мечтата на ДПС", допълни той.

Според него Пеевски не го иска никой от ДПС. "Дали заради акциите на Рашков, или заради нещо друго неговата предизборна кампания не постигна максимума, самият той стана депутат от Велико Търново с остатък от 0,7 и с помощта на изселническите гласове", каза още Андай.

 

 

Вижте целия разговор във видеото.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад