Подпалиха 5 автомобила в района на Хасково

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Пет автомобила пламнаха в хасковско за два дни. Четири от колите са в Димитровград, една е в Свиленград. Полицията не изключва вероятността за умишлен палеж, съобщава Диана Иванова в "Денят започва".

Напълно унищожено е "Ауди", собственост на млада жена, чиито родители имат фирма за производство на бельо. Пламъците обхванали автомобила засегнали и други два паркирани в близост - служебен "Ситроен" и личната кола на доктор Дешка Георгиева. Застрахователи оглеждаха щетите.

Доктор Георгиева е изключително признателна на служителите от полицията. "Просто на ръце са я пренесли колата. Защото докато ми сигнализират да слезна с ключовете, спасили са я от тотално унищожение", разказва тя.

Не успяхме да открием собственичката на обгорялото "Ауди" –  Здравка Петрова. Съседите разказват, че живеела сама с детето си. Не могат да предположат защо е пламнала колата, но всички сериозно са се изплашили. Преди да забележат огъня чули няколко изстрела като от фойерверки.

Другата изгоряла кола в Димитровград е в квартал Черноконево, автомобил е горял и в Свиленград

"Причините все още са в процес на изясняване, както знаете е твърде рано, докато излезнат експертизите на огнеборците. На този етап криминалистите все още изчакват компетентното мение на пожарникарите, за да могат да обособят своите версии", обясни Нина Николова, говорител ОД на МВР Хасково.

Умишлен палеж е една от разследваните версии. "На този етап работим по тази версия. След като излезе експертизата, ще можем да бъдем категорични", добавя Николова.

Потърпевши от палежи на автомобили коментираха, че това престъпление е изключително трудно за доказване заради унищожените от огъня следи.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад