Ан Аласан е първият непрофесионален готвач, спечелил конкурса "Мастършеф" през 2010. Талантът й носи популярност не само във Франция. Издава две кулинарни книги. Предлага лесни и бързи рецепти за всеки вкус.
Родена е в Тулуза, но дълъг период от живота й минава в Африка. Връща се във Франция през 2002г. и започва да се занимава със селско стопанство в стара семейна ферма, част от която превръща в ресторант. Отглежда животни, но намира време за участие в състезанието "Мастършеф" и след седмици старание и въображение, на 4 ноември 2010г., печели титлата "Най-добрият непрофесионален готвач на Франция".
Наградата не я отказва от животновъдството и през февруари 2011г. е удостоена с Почетен орден от Министъра на селското стопанство - Брюно льо Мер.
От 2014г. е общински съветник в град Монтобан , където живее. Води кулинарно предаване за регионалния телевизионен канал Франс-3 - Лимузен Поату-Шарант.
Съпруга и майка на шест деца, феята на добрия вкус връща усмивката си въпреки загубата на двете си дъщерички в пожарен инцидент. Скръбта й е голяма, но намира сили да продължи и да стане майка за седми и осми път на две момичета, родени съответно през 2013 и 2014.
"Вкусни изкушения" продължава с нови идеи. В кухнята на Студиото поканеният гост представя своя рецепта, на която Ан Аласан отговаря със свое предложение.
Златна Романова
*Франция е страната с най-много кулинарни майстори - и от Хексагона, и от отвъдморските територии, които предават своя опит на всички почитатели на "добрата кухня" в популярни поредици като "Специалитетите на Бабет" и др.
Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във
Facebook
и
Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в
TikTok
Намерете ни в
Google News