Вкусни изкушения

Епизод: 20
За предаването
Всички епизоди

Ан Аласан е първият непрофесионален готвач, спечелил конкурса "Мастършеф" през 2010. Талантът й носи популярност не само във Франция. Издава две кулинарни книги. Предлага лесни и бързи рецепти за всеки вкус.

Родена е в Тулуза, но дълъг период от живота й минава в Африка. Връща се във Франция през 2002г. и започва да се занимава със селско стопанство в стара семейна ферма, част от която превръща в ресторант. Отглежда животни, но намира време за участие в състезанието "Мастършеф" и след седмици старание и въображение, на 4 ноември 2010г., печели титлата "Най-добрият непрофесионален готвач на Франция".

Наградата не я отказва от животновъдството и през февруари 2011г. е удостоена с Почетен орден от Министъра на селското стопанство - Брюно льо Мер.

От 2014г. е общински съветник в град Монтобан , където живее. Води кулинарно предаване за регионалния телевизионен канал Франс-3 - Лимузен Поату-Шарант.

Съпруга и майка на шест деца, феята на добрия вкус връща усмивката си въпреки загубата на двете си дъщерички в пожарен инцидент. Скръбта й е голяма, но намира сили да продължи и да стане майка за седми и осми път на две момичета, родени съответно през 2013 и 2014.

"Вкусни изкушения" продължава с нови идеи. В кухнята на Студиото поканеният гост представя своя рецепта, на която Ан Аласан отговаря със свое предложение.

Златна Романова

*Франция е страната с най-много кулинарни майстори - и от Хексагона, и от отвъдморските територии, които предават своя опит на всички почитатели на "добрата кухня" в популярни поредици като "Специалитетите на Бабет" и др.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад