Тодоров: Изтичането на информация от президенството води до опасности

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Той обясни, че не може да навлиза в детайли, т.е. да цитира регистрационния номер на самата шифрограма, но мога да кажа това, което е съгласувал с конкретните служители по сигурността на информацията.

Тодоров каза, че е чел шифрограмата, защото тя е част от секретната част на документацията, която е към временната комисия "Грипен".

Към 15 юни г-н Иво Христов, началник на кабинета на президента Румен Радев няма допуск до класифицирана информация, каза той. В студиото на "Още от деня" Тодоров показа официалния отговор на свое писмо до Държавна комисия за сигурност на информацията (ДКСИ), от който се вижда, че "няма данни г-н Иво Христов към 15 юни да има издадено разрешение за достъп до класифицирана информация, т.е. 100% е сигурно, че към 26 февруари не е имал допуск".

Депутатът беше категоричен, че изтичането на класифицирана информация от президентството може да доведе до няколко опасности. Тактическа - от време на време в президентството да има теч на информация и оперативно-тактически - възможно е и други хора да има проблемно минало и настояще. Някой да е разбрал защо беше освободена Елена Йончева? Вече имаме рецидивизъм в опасността от там да изтича информация, каза той.

Вижте целия разговор с Антон Тодоров във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад