Докога ще сме на опашката в Европа и възможна ли е минимална заплата от 400 лв.? Константин Тренчев

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

25 години сериозно се стараем да минем зад опашката в Европа, коментира в студиото на „Още от деня“ лидерът на КТ "Подкрепа" д-р Константин Тренчев. Това, което става в България, е абсолютно различно от това, което искахме. България не е онази държава, която виждахме 89-90 год.

Три неща могат да съсипят една държава – първото е тежко природно бедствие, второто – чужда агресия, и трето – субективният фактор, тези, които взимат решенията – политиците, открои д-р Тренчев. Субективният фактор е в основата на това трагично състояние, смята той.

Организационно-опознавателно ще бъде първото заседание на Националния съвет за тристранно сътрудничество, което е обявено за четвъртък. Това съобщи Константин Тренчев. На срещата между служебното правителство, работодатели и синдикати ще бъдат представени данни за финансовото състояние на държавата и енергетиката.

По отношение на КТБ той смята, че банката трябва да се оздрави. Тази банка контролира, според мнения на нейни противници, над 12,7 млрд., заяви той. По думите му под заплаха е цялата система, а не парите на един или друг вложител.