Цветан Цветанов: Има допуснати слабости при операцията "Пелов"

Предаване: Панорама, 08.06.2018

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

"МВР има един много тежък период, който изживява все още, и ако направим една съпоставка до 2013 г. и доверието, което беше в МВР и в структурата и респекта, който имаше държавата със системата МВР, мога да ви кажа, че много от уволнените служители, професионалистите, които тогава даваха и добрите резултати, МВР все още не може да се върне в тази кондиция, в която може би обществото очаква и аз също ми е болно за всичко това, което се причини към системата на МВР", каза Цветанов.

Според него политиците и обществото трябва да положат максимални усилия и да върнат доверието в системата на МВР.

Относно проекта АЕЦ "Белене" Цветанов каза, че искат да бъдат "много ясни, прозрачни и обективни" във всяко едно решение, което се взима. Той подчерта, че от 1981 до 2009 г., всяко правителство е поддържало и възнамерявало да реализира АЕЦ "Белене".

"Сега в момента това, което направи правителството, след като беше връчен мандатът от парламента, е да направи цялостен анализ и да видим какво решение може да предложи на българския парламент. Предложението, което предложиха, в общи линии то се препокрива и с корекцията, която направихме депутати от ГЕРБ и от "Обединени патриоти", защото искахме да заложим категорично, много ясно, че евентуалното водене на разговори за инвеститор към АЕЦ "Белене" трябва да няма държавна гаранция, трябва да няма задължително изкупуване на цените на по-висока стойност от тази, която е за ядрената енергетика и по-специално за АЕЦ "Козлодуй" и всичко трябва да бъде на пазарен принцип", каза Цветанов.