"Животът в мрежата" с Ели Гигова

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Премиерът на Великобритания предпочете танцовата дипломация по време на африканската си визита, за да се хареса на домакините. Въпреки че уменията й в танците не бяха оценени по достойнство, Мей показа завиден ентусиазъм в опита си да имитира танцуващите домакини. Независимо от това потребители в социалните мрежи бяха безпощадни: „Тереза Мей прилича на мен, когато се опитвам да избърша пода в банята“, написа Хали.

Някои потребители все пак проявиха разбиране към танцуващия премиер: Йиван споделя: „В добро настроение съм, пуснах си музика и си танцувам като Тереза Мей. Мисля, че това беше най-силната й седмица, откакто стана премиер. Тя намери метафората на своето управление в танците – прави каквото може в нескопосаните си опити да оцелее в невъзможна ситуация“.

Трябваше ли Тереза Мей да вземе някой и друг урок от своите колеги, преди да се впусне в горещите африкански ритми? Защо не – толкова много други политици биха могли да й бъдат полезни. Примерно – Доналд Тръмп. Той така ловко борави с меча, докато беше на официална визита в Саудитска Арабия, че леките пропуски в движенията на краката му бяха едва забележими.

Подскоците на Джъстин Трюдо по време на събитие на индийско-канадската асоциация в Монреал през 2009-та също не са за подценяване. Ако изявата на канадския премиер беше за кастинг на боливудски филм, режисьорът нямаше да има никаква нужда от репетиции за танцовите сцени на Трюдо.

Влошените отношения между Великобритания и Русия не би трябвало да са били пречка пред Тереза Мей да почерпи опит и от руския си колега Дмитрий Медведев. Любителски видеоклип от 2011 година показва, че руският министър-председател има какво покаже и в танцовата дипломация.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад