Цвета Караянчева: Стабилността на коалицията е гарантирана

Предаване: Денят започва

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
Цвета Караянчева - председател на Народното събрание:
"Коалицията остава. Разговорите, които се проведоха снощи, доказаха това. разбира се, има противоречия: ние сме отделни партии и с различни политически програми, но ни обединява една програма и това е коалиционната програма на правителството... Понякога се разминаваме в своите виждания за отделни политики. Понякога комуникацията се губи, но такива разговори като снощния са оздравителни."

Цвета Караянчева е уверена, че стабилността на коалицията е гарантирана с мандата, даден от българския народ. Според нея обаче, вероятно трябва да се засили диалогът между коалиционните партньори и "ако нещо за изчистване, да се изчиства не чрез медиите, а чрез разговори".

Няма криза в коалицията, категорична беше Караянчева. Новите министри ще бъдат гласувани след понеделник, след като мине заседанието на коалиционния съвет. А на това заседание ще се състои дебат за трите министерски оставки, за да се реши преди всичко дали ще бъдат приети оставките. След това залата и отделните парламентарни групи ще решат как да гласуват. Що се отнася до възможността тези оставки евентуално да не стигнат до парламента, Караянчева подчерта, че това ще зависи от решението на коалиционния съвет. Засега нови имена на министри не са обсъждани.

Целия разговор с председателя на Народното събрание вижте във видеозаписа.