Калоян Паргов: БСП обсъжда имена на кандидати за местните избори

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Паргов обясни, че Столична община има стратегия от 2011 г., но на фона на похарчени над 600 млн. лева в тази посока, в началото на 2017 г. се оказва, че София е с 5 пъти по-мръсен въздух. Той допълни, че това е установено, благодарение на измервателни уреди на гражданите, които са ги поставили в различни точки на столицата. По думите му стойностите на уредите на гражданите и тези на общината са били различни. И двете измервания показват завишение на стойностите на фините прахови частици, но в тези на гражданите данните са малко по-високи от тези на общината.

Калоян Паргов: Мерките, които бяха приети от 2017 година, предвиждат основно ограничаване на трафика и на автомобилите, който, виждаме, че вследствие на много ремонти и недомислени решения в транспортната комуникационна мрежа, създават задръствания - като това е един от проблемите на софиянци. Тези задръствания се претворяват в замърсяване на въздуха. Освен това над 50 000 домакинства се отопляват на твърдо гориво или изгарят в печките си отпадъците, които изпозват в домакинството си. Като прибавим към това и използването на гуми, пластмаси и други отпадъчни материали, които са вредни след изгарянето за нас, картината става още по-страшна.

Калоян Паргов коментира и исканията на таксиметровите шофьори, като заяви, че БСП е на мнение, че стойността на таксиметровите услуги трябва бъде увеличена, тъй като трябва да се гарантира минимум стандарт на шофьора. Щом клиентите искат да се возят в чисти таксита, шофьорите на които са спретнати и им осигуряват сигурност и качество на услугата, разбираемо е, че това има съответното парично измерение.

По думите на Калоян Паргов БСП не е номинирала никого за кандидат за предстоящите местни избори на София, а обсъжда най-различни имена. Това беше отговорът му на въпроса дали Мая Манолова е едно от предложенията. Той потвърди, че такова обсъждане има и допълни, че сред останалите спрягани кандидати са Георги Свиленски, Петър Корумбашев, Жельо Бойчев и самият той в качеството си на лидер на софийската организация на партията.

Вижте целия разговор във видеото.

Акценти
Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад