Политически игри в разгара на лятото. Веселин Марешки

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Според него е важно да се има и предвид това, че 2.5 милиона българи са гласували както за субсидия от 1 лев, така и за мажоритарно гласуване. Той не е съгласен, че с мажоритарен вот в парламента ще влязат само ГЕРБ и ДПС. Марешки обясни, че и сега бизнесът у нас дава пари на партиите, просто в момента това става неофициално, под масата.

Веселин Марешки: Аз не вярвам, че президентът ще се противопостави на волята на българския народ, но ако случайно го направи, ще срещне отпор от нашата парламентарна група.

По негови думи партиите не са надвзели субсидии, а гласовете за други партии, които са останали извън парламента, са били разпределени. За него не е проблем, че са взети парите на тези партии, а това, че са преразпределени техните гласове. Марешки е на мнение, че законът е порочен.

Веселин Марешки: Аз се замислям дали да не направим едно шоу. В момента по-скоро се колебая дали да го кръстя "Шоуто на Веско" или "Шоуто на Марешки". Някои ще влизат в политиката, други пък може да влезем в шоубизнеса и да видим кой е по-добър в нещата, които прави. От 22:30 до 23:30 мисля, че мога да бъда много интересен и да направим едно шоу.

Той отправи критики към организаторите на референдума и обясни, че е много по-важно да има мажоритарни избори, отколкото субсидията. Марешки каза, че са върнали надвзетите пари.

Спекулации са, че ще се кандидатирам за кмет на София, категоричен е Марешки.

Веселин Марешки: Човек трябва да има и едно самоуважение, все пак аз съм бил кандидат за президент, в момента съм заместник-председател на Народното събрание - четвърти по важност пост в държавата. За мен пътят е само нагоре.

Марешки коментира и сделката за купуването на американски изтребители F-16.

Веселин Марешки: Два милиарда са скритите пари от сделката за американските изтребители F-16. Дори да ги купим, по-добре да ги замразим и да ги сложим в някой хангар. Сделка ще има, тя ще бъде на максимално висока цена и от там ще започнат следващите харчове.

Лекарствата на всички българи могат да станат безплатни с част от парите от тази сделка, допълни Марешки.

Той коментира и отлива на туристи от българското Черноморие в качеството си на инвеститор на плаж Кабакум.

Веселин Марешки: Имам една малка инвестиции на плаж Кабакум, там отлив няма. 2 лв струва чадъра, 2 лв шезлонга, всичко е пълно догоре. Там, където има инвестиция, няма отлив.

Вижте целия разговор във видеото!