Божидар Лукарски: 2014 г. няма никакви постъпления от приватизация

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Министърът на икономиката Божидар Лукарски определи като грешка забавената процедура по приватизация. „Фактът, че толкова дълго време се проточи този процес и не е довършен, не говори добре и за институциите, и за България като държава“, заяви той в студиото на „Още от деня“, като посочи, че правителството на Пламен Орешарски не е имало визия за приватизация.

ЛукарскиМинистърът отчете, че 2014 г. няма никакви постъпления от приватизация. „Това са продажби на миноритарни и мажоритарни пакети, които биха донесли доста сериозен икономически ефект върху така тежкия дефицит и така тежкия бюджет на България“, каза Лукарски.

Той не предвижда военно-промишлените предприятия като ВМЗ – Сопот и "Кинтекс" да се приватизират. „Има дружества, които реално не работят, имат активи, има интерес към тях и в момента стоят така. Има интерес и от България, и от чужбина“, посочи министър Лукарски. По думите му основната приватизация ще бъде касовата. Уточни още, че новата Стратегия за приватизация е детайлизирана на 95 %.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад