Разговор с Корман Исмаилов

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

„Тъжното е, че към днешна дата няма осъдени за Възродителния процес и това е основната причина след толкова години тази книга пак да се отваря и да се чете по един и друг начин манипулативно и да се използва за политически цели“. Така Корман Исмаилов, председател на Народна партия "Свобода и достойнство", коментира в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ темата за Възродителния процес, повдигната от представители на ДПС.

Според него досега ДПС е можела отдавна да прокара законопроект, с който да се заличат от всички регистри българските имена, наложени на мюсюлманите по време на така наречения Възродителен процес. „Аз по принцип подкрепям това предложение и много колеги от Реформаторския блок го подкрепят. И дори ние работим върху него да придобие по-добра форма, наистина да има резултат и тази тема да не продължи да се използва за спекулации, но тихо и кротко“, заяви той. Исмаилов е категоричен, че поведението на Лютви Местан е тактика.

Депутатът от Реформаторския блок смята, че темата за Възродителния процес губи тежестта си. Той посочи още, че движението може да излезе от политическа изолация единствено през ГЕРБ. Подчерта също, че в момента се наблюдава силно дистанциране и разграничаване на БСП от ДПС. „През двете последни съвместни управление БСП плати много тежка цена за това, което ДПС правиха във властта“, каза Исмаилов. По думите му, колкото по-дълго ДПС стои в опозиция, толкова повече се свива и намалява.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад