Кампания за пострадалото момиче от Гърмен

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Две седмици след инцидента в Гоце Делчев, при който 28-годишната Гергана Кюмкова падна в движение от автобус, хората в родното й село Гърмен правят всичко възможно, за да съберат пари и да помогнат за лечението й. От Пирогов съобщиха, че с всеки изминал ден растат шансовете краката на Гергана да бъдат възстановени. Предстоят й обаче няколко операции.

Акцията за събиране на пари в помощ на Гергана подели ученици от селото. Поставили кутии в различни търговски обекти, разчитайки на доброто сърце на хората в Гърмен.

Кезим, организатор на инициативата: И за около 2 дена, събрахме сумата от около 1800 лева, има още 2 кутии, които не сме взели. До края на седмицата ще отворим и тях и ще ги преведем.

Продавачка: По 10 стотинки, по 5 стотинки, винаги си ги слагат в кутията. Има хора, където оставят и по-големи суми.

Мъж: Колко сме можали, помогнали сме, всеки ден си оставаме по някоя стотинка, никога не сме минали, да минеш покрай касичката и да не оставиш, това е срамота.

Жена: Едно добро дете, което заслужава едно добро дело за нея да се изпълни.

В Гърмен най-нетърпелива да види Гергана е 88-годишната баба Марийка. Преди да пострада Гери ходела при нея всеки ден, помагала й във всичко, дори спяла в къщата на възрастната жена.

Каквото може, дърва ми донасяше, въглища, ходеше си на работа.

Сега при баба Марийка не идва никой. Тя не се е чувала с Гергана и се притеснява за нея.

Та чакам я, как нема да я чекам, оти като седна да ям и за нея ми текнува… Коляното ме боли и аз едва ода и как да излизам да сбирам пари… Тя какво прави? Някой ако ходи така да й каже – много й здраве от баба Марийка.

С пари за Гергана помагат още община Гърмен и горското стопанство. Опитахме да разберем и дали управителят на фирма Динамо - собственик на автобуса, с който стана инцидентът, спазва обещанието си да поеме лечението на пострадалата жена. През целия ден обаче Илко Петков така и не вдигна телефона си. Междувременно по линията Гоце Делчев - Гърмен вече има по два автобуса сутрин и така правостоящи почти няма.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад