Адвокат Людмил Рангелов: Очаквам ревизия на делото "Иванчева"

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Нейната заместничка Биляна Петрова получи 15 години, а посредникът за предаването парите - Петко Дюлгеров, 12 години. Иванчева беше осъдена за това, че е поискала 187 500 евро подкуп с помагачеството на нейната заместничка Биляна Петрова и Петко Дюлгеров. Беше оправдана обаче за получаването на подкупа, както и за останалата част от сумата до 50 хиляди евро.

За обвиненията и присъдите Сутрешния блок на БНТ1 говори адвокат Людмил Рангелов.

Според него първото, което предстои, е обжалването на мярката за неотклонение. Следващата стъпка ще е обжалването на присъдата пред горната инстанция в 15-дневен срок. Това са неотложните неща, каза той.

"Дори присъдата да е основателна, обществото остава с впечатление, че нещо е нагласено и нещо не е така. Тази присъда няма да получи това обществено признание и реакция, която би трябвало да получи, ако обществото беше убедено в нейната справедливост", заяви адвокатът.

По думите му присъдата по делото "Иванчева" е най-тежката присъда за подкуп през последните 30 години. Рекордно беше и времето, което престояха на публично място Иванчева и заместничката ѝ при техния арест. Арестувани са толкова криминални авторитети при такива зрелищни акции, но никой не е бил държан публично и представян по медиите през цялото време толкова дълго, отбеляза той.

"Ще видим как ще се развие делото с Иванчева. Имам усещането, че не е точно какъвто е резултата. Аз смятам, че ще има ревизия от горните инстанции по посока на редукция на наказанието, а може и да се стигне до връщане на делото за поправяне на пропуски и нарушения, допуснати от първата инстанция", предположи Людмил Рангелов.

Какво каза още адвокатът вижте във видеото.