Анатомия на скандала – Михаил Константинов и Андрей Райчев

Предаване: Панорама, 01.11.2018

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Според проф. Михаил Константинов едва ли се знаят всички подробности около скандала. А що се отнася до момента на скандала, то той никога не може да се знае предварително. Той отбеляза, обаче че такива деструктивни процеси има както сред управляващите, така и в основната опозиционна сила. Тези процеси се развиват много бързо. И това се усеща от хората, които не мислят, че сега им трябват избори, т. е. няма назряваща предизборна ситуация, смята той.


"Двете големи крила - едното около ГЕРБ, другото, лявото - около БСП - са възприели инстинктивно много правилно умерена линия. Теса приели част от патриотизма или национализма в своето поведение. За разлика от заспалите партии на запад, където и левицата, и десницата проспиват процесите, които се развиват, тук сме готови да ги поемем и то не само чрез националистическата формация, а и чрез двете големи политически партии. И това ще ни гарантира доста плавен преход."Андрей Райчев припомни, че скандали има у нас много и постоянно от септември миналата година, с малки прекъсвания по време на европредседателството.


"Единственото ново, че от две седмици се пренесоха при патриотите: господин Симеонов от една страна и тази история около паспортите от друга... просто така падна жребият. Мога да предвидя друго. До майските избори има 20 седмици още, може би 25, и всяка седмица ще има скандали."

Колкото до Валери Симеонов, Райчев каза, че неговата арогантност не е нещо ново, а просто е гръмнала и най-после той си е намерил майстора.Сега българският паспорт е много ценени заради него някои хора стават българи, но България като държава не печели от това. Около 90 процента от получилите български паспорти не идват в България - остават по места или отиват в Европа, изтъкна проф. Константинов. Но има друго - България все още не предлага достатъчно добри условия на тези хора.


Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад