Андрей Новаков: Ще работим за поне 8 членове на ЕП от нашето обединение със СДС

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

По темата със скандалите с апартаментите Новаков, каза че всичко е обяснено ясно и се вижда, че излизат по-силни от това нещо. "Вчера по време на представянето на листата, аз и останалите колеги усетихме подем, енергия, с която искаме да покажем, че сме по-добри", каза той.

Андрей Новаков: Единствените, които могат да говорят с факти, с числа, сме ние. Всичко останало, което чувам от нашите опоненти, е в сферата на научната фантастика. Всеки има някакви блянове, в крайна сметка няма ясна идея какво ще прави в Европейския парламент.

Ние ще работим за поне 8 членове на Европейския парламент от нашето обединение със СДС. Считам, че е напълно постижимо да се преборим за доверието на хората поне за толкова. Единствените, които имаме идея какво ще правим в залата, тези, които имат и институционална памет, и опит там, сме ние, категоричен бе Новаков.

Той каза, че се чувства като част от много способен отбор сред имена като Лиляна Павлова и Мария Габриел.

Евродепутатът коментира и развитието на проблема с приемането на пакет "Мобилност", предизвикал масово недоволство и протести от страна на българските превозвачи.

Андрей Новаков, евродепутат ГЕРБ/ЕНП: Аз направих толкова, че да съберем необходимия брой подписи за сваляне на точката от дневния ред. Всичко бяхме направили, така че с този пакет да се приключи окончателно - не ни достигнаха два гласа. Почувствах се много зле, това беше удар по нас. Сега предстои много тежка седмица, във вторник ще съм част от комисията по транспорт, която отново ще разгледа пакета, чиито поддръжници искат да се придвижи към пленарна зала. Четири пъти дотук успяваме да блокираме разглеждането на този пакет, надявам се и този път да устоим.

Нека не приемаме пакет, който ще фалира бранша и ще остави 100 000 шофьори без работа. Българските шофьори трябва да получават справедливи условия на труд и справедливо заплащане. Ако има проблеми в някой сектор, нека да ги решим без да фалираме бранша, допълни Новаков.

Вижте целия разговор във видеото.