Андрей Райчев: Цветанов няма политическо бъдеще

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

„ГЕРБ постъпиха умно. На този етап скандал няма, оттегля се. Изоставиха един безнадежден окоп, това беше неудържима позиция, която те правилно изоставиха. Защото щяха да я защитават до изборите и да губят. Слезе, но не се извини. Не беше достатъчно последователен в политиката си. Той си прави илюзии, че не е смъртоносно поражението. Мисли си, че има политическо бъдеще. Няма”, коментира Райчев.

Видях майсторство от Борисов. Той е успял да не го обиди. ГЕРБ на този етап успяват да не направят вътрешна каша и да загинат, защото от вътрешен конфликт ще загинат. Те бяха в чисто реагираща позиция. Сега взеха инициативата и имат какво да кажат. В момента нагласите на обществото са реактивни и хаотични и нестабилни, обясни социологът.

Политическият анализатор Георги Харизанов коментира пресконференцията на Цветанов така: "Видях детайлни обяснения от него във връзка с двата казуса, които се опитаха да му бъдат пришити като конфликт на интереси, а именно гласуването на този закон, в чиито обхват не попада въпросната сграда. Видях обяснения от него и за препратената по компетентност проверка до Столичната община, което беше вторият изключително нелеп сюжет, в който се опитаха да го обвържат. Цветанов няма компетентността като вътрешна комисия в парламента да проверява строеж. Видях малко повече говорене, отколкото е необходимо".

Според него в интерпретациите имаше липса на обективност и внушения. "Доколкото медиите с нещо са виновни, то е, че на много места, водейки се от симпатии или липсата на симпатии, фактите бяха леко изнасилени. Обществените нагласи станаха такива, каквито са, а именно, че хората пожелаха треньорът да си отиде".

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад