Ангел Джамбазки: Ще защитим интересите на българските превозвачи

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Според него тук ясно се вижда лицемерието и двойният стандарт. "Тези държави се притесняват от конкуренцията на нашите превозвачи, а те ни говореха навремето за единния свободен пазар. Сега се опитват да фалират източните предприемачи, между които и българите, и да вземат шофьорите", каза той.

Ангел Джамбазки: Ако тези промени, по този начин направени - нахални, кражба на бизнес, бъдат прекарани по някакъв начин през парламента, ние ще направим всичко възможно това да не се случи, тогава ние имаме два варианта - единият вариант е да търсим блокиращото малцинство вече в Съвета още веднъж. Другият вариант е България да си запази интереса на тези над 150 000 семейства, като заяви ясно, че ще блокира всяко друго решение, което може да бъде блокирано. Когато има някакво решение в интерес на Франция и на Германия, то да бъде спряно, блокирано от България, без значение какво е това решение.

Джамбазки подчерта, че България има съдействието на 8 държави, които са засегнати от същия пакет. Той директно обвини канцлера Меркел и президента Макрон, че подкупват държави като Кипър с обещанието, че на територията на Кипър, например, правилата от пакета няма да важат. "Те притискат Гърция, които дължат много пари, да гласуват в тяхна подкрепа."