Ангел Джамбазки, ВМРО: Коалицията "Обединени патриоти" трябва да се запази

Предаване: Панорама, 19.10.2018

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Според него в европейски университети "вървят левичарски по същността си, болшевишки процеси".

Тези, които проповядват джендър идеологията в момента, са тези, които в социалните мрежи и навсякъде се опитват да затворят устата на другите. Те претендират да имат правото на последва дума и последно знание. Те са най-агресивните и можем спокойно да ги наречем либерални или розови фашисти. Това много ми прилича на 30-те години през миналия век, каза Джамбазки.

По думите му няма съмнение, че съществува джендър идеология, че "непрекъснато се набиват странни идеи е безспорен факт, че господин Сорос стои зад това е безспорен факт, той не го крие".

Тези хора се опитват да ни променят, а ние си запазваме правото да кажем, че искаме да бъдем променяни, добави той.

На въпрос за напрежението в "Обединени патриоти" Ангел Джамбазки заяви, че личното му убеждение е, "че тази коалиция трябва да се запази, да се преодолеят личните отношения и да се работи за интереса на българските граждани".

Всеки има право да води своите разговори и ВМРО не възразява, когато господин Сидеров или господин Симеонов го правят. Когато идеята е да добавиш нещо към общото, това е добре, подчерта той и отказа да коментира споровете между лидерите на "Атака" и НФСБ.

Вижте във видеото какво каза още Ангел Джамбазки.