Българската 2013 година според Интернет

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Телевизионни сериали, Избори 2013, какво е любовта или ЕРП - част от най-търсените думи и въпроси в Гугъл от български потребители през тази година. Това сочи 13-тия глобален анализ на търсачката - Zeitgeist. Любопитен анализ на статистиката в студиото на "Денят започва" направиха Пламен Русев - специалист по социални мрежи, и Десислава Бошнакова - преподавател в НБУ.

"От една страна, ако погледнем имената, които са търсили, за съжаление в навечерието на Коледа това са имена на хора, vlcsnap-2013-12-18-08h51m41s221които са ни напуснали. Аз много бих се радвала да са имена на хора, които са направили нещо към момента. Сериалите е нормално да бъдат търсени, защото хората ги гледат в свободното си време. Аз се учудвам, че няма думата протести, но обикновено тези, които протестират, са си там и няма какво да търсят, те си се знаят. Хората обикновено търсят информация за събития, на които не са били, или когато не е била достатъчна информацията, която иначе е дошла при тях, т.е. активно търсим нещо, което ни интересува, но не стига до нас без ние да го потърсим. Това може би е знак за медиите какво не са дали достатъчно на хората, за да го търсят те допълнително", заяви Бошнакова.

Анализът посочи, че топ две на търсените думи са - какво е любовта и какво е ЕРП.

vlcsnap-2013-12-18-09h11m38s183"Аз направих анализ какво се случва в България, сравнено с това какво се случва в Румъния, какво се случва в Турция и какво вълнува глобалната общественост. Трябва да ви кажа, че България изглежда като зад китайска стена. Ние до толкова сме се концентрирали в ежедневието си, че не обръщаме внимание на нищо от това, което вълнува света. Какво вълнува света в момента - на първо място Нелсън Мандела, на второ място е смъртта на Пол Уокър, следват продуктово позициониране, Харлем шейк, бостънския маратон, кралското бебе", коментира Пламен Русев.

Цялото предаване можете да видите ТУК.