Бивш премиер без пенсия. Как живее Ренета Инджова?

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Бившият служебен премиер Ренета Инджова беше гост в студиото на "Денят започва". Оказва се, че НОИ отказва да й даде пенсия. Инициативен комитет събира подписи в подкрепа на това такава пенсия да бъде отпусната.

Ренета Инджова подчерта, че НОИ не е отговорен за този проблем, тъй като тя не е подлежала на пенсиониране. Ако това е влизало в плановете на някого, е трябвало да бъде отворена процедура и да бъда пенсионирана по Закона за особени заслуги към държавата, каза тя и допълни, че за работата й като служебен министър-председател й е била изказана специална благодарност.

Ренета Инджова разказа, че е била уволнена от Пламен Орешарски, защото е искала да направи проверка на преброяването и да се види колко точно са ромите в България, но не само това. Бих казала, че сега всички загубихме от това, че не преброихме ромите, защото ако статистиката боравеше с реалните данни, можехме да претендираме пред Европа за приоритети и внимание. Освен това щеше да започне и решаването на техните проблеми, подчерта Ренета Инджова.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад