Божидар Лукарски: РБ запазва своите позиции като част от управленската коалиция

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

За Реформаторския блок резултатите на местните избори са едно добро представяне. Това каза лидерът на СДС Божидар Лукарски в предаването „Денят започва”. „Показваме дори леко израстване в сравнение с парламентарните избори от миналата година, което показва, че РБ запазва своите позиции като част от управленската коалиция”, заяви той.

„Имаме добри постижения на места, в частност кметовете, които излъчихме от СДС като представители на РБ, се представиха доста добре”, посочи Лукарски. Той даде пример с Петър Паунов в Кюстендил, който спечели на първи тур кметското място и със Златко Живков, който отива на балотаж в Монтана. „Балотажи ще имаме и водим в Карлово и Петрич. Трябва да отчетем местата, където не се представихме на очакваното ниво, включително и в Хасково, където на първи тур печели кандидатът на ГЕРБ”, обясни лидерът на СДС.

„В големите градове листата на места изпреварва кандидатът ни за кмет, което означава, че чисто партийните кандидати не са припознати от голямата избирателна маса на РБ и марката Реформаторски блок носи повече”, каза той.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад