"Чест" с голямата награда на фестивала в Клермон-Феран

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Българският късометражен филм "Чест" спечели голямата награда на фестивала в Клермон-Феран и получи номинация за Европейските филмови награди. Отзивите след церемонията и въобще подробности около реализацията на филма в студиото на "Денят започва с култура" разказаха продуцентът Ваня Райнова и режисьорът Павел Веснаков. На живо в студиото, но по телефона се включи и главният герой във филма - Александър Алексиев.

"Това, което казаха защо ни дават наградата, беше много интересно за мен, защото журито каза, че филмът е изпълнен с гняв и ярост, и говори свободно за такива теми, за които хората по принцип се притесняват да говорят и най-вече са добили впечатление от актьорската игра във филма", сподели Веснаков.

Филмът "Чест" разказва една история със сравнително семпъл сюжет, но с изключително високо вътрешно напрежение. Това е филм за гигантската пропаст между поколенията. Георги, чиито родители са в чужбина, живее с баба си и с дядо си, един ден обаче дядото на Георги вижда, че той се целува с друго момче.