6.12.2013: "Четвърта власт" - финалът

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Предстои ни да видим последния епизод от първи сезон на сериала "Четвърта власт". Филмът успя да стимулира дискусия за невидимите механизми, които движат съдбата ни, чрез една стилна интерпретация.

"Много съм щастлив, че няколкостотин хиляди са гледали сериала, защото темата е сложна, начинът, по който решихме да я разкажем, е без реверанс, без опошляване или профанизиране на тази тема", сподели за "Денят започва с култура" режисьорът Стоян Радев.

Според Борис Луканов, който се грижи за комуникацията със зрителите, между 80 и 100 000 консумират този продукт чрез новите медии.

На първо място зрителите са класирали във фейсбук страницата на сериала1477968_251710484984020_745820962_n

сцената, наречена "Заплахата", в която има елементи на еротика, съспенс, съобщи Луканов. На второ място е "Още сме в ръцете на същото зло", на трето място е сцената "Не можеш, няма как да победиш истината!".

Сериалът е гледан предимно от хора между 18 и 45 години - над 60%, от големите градове, в Youtube над 70% се гледа в България, а също и в САЩ, Великобритания, Германия, Македония и др.

Българското общество лека-полека осъзнава силата си, осъзнава, че не е безгласна буква, коментира Виктор Стоянов, композитор на сериала.

Тъй като много се спекулира за цената, която БНТ е платила за сериала, ако се направи една калкулация за броя зрители и бюджета, ще се окаже, че всеки зрител е гледал филма на цената между 60 и 70 ст., заяви Стоян Радев. Ако можеш да видиш за стотинки 12 епизода, значи е рентабилна тази инвестиция, поясни той.

vlcsnap-2013-12-06-11h39m23s131Какво ще видим във втори сезон - хората трябва да разберат, че този процес на борба не свършва, доброто не се постига веднъж завинаги, това е дълъг процес, историята не свършва тук и сега, няма хепи енд нито в обществото, нито в "Четвърта власт", ние трябва да продължаваме всеки ден да се борим за здравето си - с това ще се занимава втори, трети, четвърти сезон, ако зрителите искат, коментира режисьорът Стоян Радев очакванията и въпросите за продължението на сериала.

Както се казва: Историята не свършва тук и сега!

Цялото предаване можете да видите ТУК.

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад