Д-р Николай Михайлов: В България има опитни демагози

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Според него негласувалите не си представят как един вот от тяхна страна би решил някакъв политически въпрос от какъвто и да е характер. Елитите не чуват какво им говорят, при положение, че тяхната манипулативна активност спрямо електоралните маси е ефективна. В България има опитни демагози, коментира той.

Европейските избори са състезание на твърдите ядра на основните партии. И в този смисъл проблемът не е толкова в по-голяма електорална мобилизация, а в мобилизация на ядрата. Това направиха от ГЕРБ по-добре.

Корнелия Нинова е заложник на вътрешнопартийна крамола, което някои казват, че е произведена от нея самата поради неумело лидерство. Не мога да съдя. Тя е следвана по петите от една група дисквалифицирани от нея люде, хора с амбиции, които не могат да преживят съдбата на пенсионери и не желаят да бъдат такива. Те жадуват реванш и сега ще дадат такава битка, но тя има по-големи шансове да се възпроизведе на терена на членовете и симпатизантите. А те искат това да стане елитарно, на ниво, в което мобилизацията за тях ще бъде по-лесна. Нейната сила е в електоралната база. Тя е оценена заради нейната решителност да се сражава с Бойко Борисов.

Тя води червените на сражение срещу Бойко Борисов, само че губи това сражение. Борисов я срази по време на тази кампания с поведението си на едър земевладелец, каза д-р Николай Михайлов.