Да разнищим Хари

Най-добрите приятели се превърнаха в най-интересните герои и в най-лошите врагове...

Държава: САЩ
Година: 1997
Времетраене: 96 минути
Да разнищим Хари
За продукцията

Фантастична трагикомедия

Режисьор: Уди Алън

В ролите: Елизабет Шу, Деми Мур, Уди Алън, Били Кристъл, Ерик Богосян, Елизабет Шу, Робин Уилямс, Ейми Ървинг, Мариел Хемингуей, Джуди Дейвис и др.

Сюжет

Писател в творческа криза се надява на литературна награда и съживява своите спомени и сцени от най-добрите си творби с герои - действителни и въображаеми...

ФИЛМЪТ

Известен писател и невротик, Хари Блок е преминал през шестима психоаналитици, три брака и има само няколко верни приятели. Хаотичният живот го вдъхновява. Но кризата го блокира. Похарчил е аванса си за книга, която още не е започнал. Поканен е да получи награда от колеж, който не е завършил, а не може да си намери дори компания.

Приятелката му Фей току-що го е напуснала, най-добрият му приятел Ричард се бои от инфаркт, а бившата съпруга Джоан не му разрешава да вземе сина им. В края на краищата Хари наема проститутка. С нейна помощ отвлича детето. Всички са по следите му, за да си отмъщават. Той все пак стига до колежа, но там го очаква катастрофа....

Хари Блок създава бестселър от живота на своите близки. Разкривайки най-дълбоките им тайни, той ги превръща в опасни отмъстители. Наградата е и негово наказание.

Номинация "Оскар" за най-добър оригинален сценарий на Уди Алън /1998/;
Наградата на публиката за най-добър чуждестранен филм от Наградите за световна култура "Тюрия" на Валенсия /1999/;
Номинация "Гран при" за най-добър чуждестранен филм на Уди Алън от Големите кинонагради на Бразилия /2000/