Като всичко останало

Да пишеш за живота не е същото като това да го живееш...

Държава: САЩ, Франция, Великобритания
Година: 2003
Времетраене: 108 минути
Гледайте по БНТ 2 на: 29.01.2023, 20:30
Като всичко останало
За продукцията

Романтична трагикомедия

Сценарист и режисьор: Уди Алън

В ролите: Джейсън Бигс, Уди Алън, Дани де Вито, Стокард Чанинг, Джими Фелън, Кристина Ричи, Антъни Аркин, Даяна Крал, Дейвид Конрад и др.

ФАБУЛА

Застаряващ комедиен писател в Ню Йорк направлява друг писател - млад, с амбиции, психични проблеми и странна любовна връзка....

В този филм Уди Алън е себе си в повече. Освен сценарист, режисьор и в главната роля, историята му уж не е "като всичко останало", но пак е почти биографична и хуморът все така клони към самоирония.

СЮЖЕТ

Джери Фолк е млад комедиен писател, който ще празнува годишнина със своята приятелка Аманда в ресторант. Но "раят" прелива от неприятности - Аманда закъснява, дори вече се е нахранила. Освен това от месеци не проявява интерес към секса, а нейната майка постоянно се движи с тях.

Актриса, певица и страстна пушачка, зависима от хапчета за отслабване, Аманда се затваря всеки път, когато Джери търси физически контакт.

Проблемите си Джери споделя със своя доверен слушател и колега в писането - 60-годишният учител Дейвид Добел, склонен към дълги разходки и разговори със съвети: "Хапчетата я подлудяват. Фолк, тя е луда. Пентагонът може да използва хормоните й за химическо оръжие".

Докато връзката на Джери и Аманда се разпада, а шумното присъствие на майка й прави писането невъзможно, двамата писатели планират нещо различно.

Добел предлага на Джери да се преместят в Лос Анджелис и да работят за телевизията, водени от мисълта, че: "Каквото и да е, ще е по-добре. Идиотите, които са пълни загубеняци в Ню Йорк, отиват в Ел Ей и стават милионери."

Но в последния момент писателите не заминават, защото мислите им поемат в друга посока - като всичко останало...

Златна Романова

"...Колко "загадъчен" е животът, пълен с "необяснима тайнственост".
" Да. Като всичко останало...."

"Да разнищим Хари"

"Могъщата Афродита"

"Каквото дойде"

"Проклятието на нефритения скорпион"

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад