Ден на България в Брюксел

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Огнян Златев, ръководител на представителството на Европейската комисия в София, и художниците Калия Калъчева и Нора Ампова бяха гости в "Денят започва с култура". С тях разговаряхме за предстоящите инициативи по повод българския ден в Брюксел.

Традиционният ден на България се организира за шеста поредна година по инициатива на заместник-председателя на Европейската комисия г-жа Кристалина Георгиева по случай националния празник 3 март.

Огнян Златев посочи, че целта на това шесто поредно представяне е да бъде показано многообразието на страната ни като талант, като традиция, като история, като култура. "През различните години по инициатива на г-жа Георгиева имахме възможност да представим различните лица на България. Много се радвам, че тази година акцентът е сложен върху младите дарования, каквито са Нора и Калия", каза той и допълни, че освен творби на млади художници, на 3 март ще има и музикални изпълнения на български музиканти, които са направили много голям пробив в страните от Европейския съюз.

Какви послания отправят към публиката чрез творбите си младите художнички - вижте във видеото.