Ден на национален траур в памет на жертвите, които загинаха при трагедията в село Хитрино

Ден на национален траур в памет на жертвите, които загинаха при трагедията в село Хитрино
В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В това издание на предаването „България днес” от студиото в Благоевград ще видите:

Днес е ден на национален траур в памет на жертвите, които загинаха при трагедията в село Хитрино. Припомняме, че на 10 декември, около 5 часа и 40 минути композиция с 26 вагона излезе от релсите и предизвика взрив. При инцидента загинаха 7 души и близо  30 са  тежко ранени. Продължава операцията по източване и отстраняване на цистерните пълни с пропан бутан. Разследващите органи  търсят причината за огромната трагедия. Много хора от цялата страна са съпричастни към трагедията на хората и  се обединяват в помощ на пострадалите.Актуална информация за обстановката в Хитрино  и все още ли е опасна за хората в района  ще  научим от Златка Русева, кореспондент на БНТ от Шумен.

Вижте още акценти  от другите актуални теми в предаването:

Два микробуса с дрехи и храна, събрани от варненци, вече са в Шумен. Продължава  акцията  „Солидарност за Хитрино“ в помощ на пострадалите хора. Кръвният център във Варна има нужда от кръводарители.

На пероните на ЖП гара-Пловдив липсват указателни табели за номерата на коловозите, по които пристигат и заминават влаковете по различните направления.

По три лекарски екипа работят към спешния център в Благоевград, за оказване на неотложна медицинска помощ. Проблем обаче остава намирането на млади кадри, които да  работят към спешната помощ.

Стенопис с лика на Света Петка Търновска беше заличен от фасадата на едноименния храм в град Севлиево по нареждане от търновската митрополия.

За първи път в Търговище направиха здравно-образователен театър, за да разкажат на младите момичета за онкологичните заболявания.

Значима арт колекция,събрана от пловдивският предприемач и меценат инженер Любозар Фратев бе представена в Градската художествена галерия в Пловдив.

Вижте и други  теми и гости в предаването:

Какво представлява системата за горска сертификация - Forest Stewardship Council ще научим от Андреана Трифонова – експерт „Международни проекти, екология и биоразнообразие” към Южноцентрално държавно предприятие – гр. Смолян и инж. Асен Карабов, който е лесоинженер.

Милица Зикатанова ще ни представи картата на винените маршрути в Мелнишкия регион.

Благоевградската професионална гимназия ще бъде изцяло ремонтирана. Какви подобрения ще бъдат направени ще научим от Антон Драгоев – директор гимназията и Ангел Даилов – ръководител на проекта.

Христо Симеонов ще ни представи филмът „Синът”, който грабна голямата награда за най-добър късометражен филм на 26-я Фестивала на източноевропейското кино в Котбус, Германия. Археологическият музей в Сандански отбелязва 80 години. За археологическите открития това лято и за събитията по повод годишнината –разговор с  директора на музей – Владимир Петков.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад