Деница Сачева: Безработните са 86 000, намерилите работа - почти 63 000

Предаване: Още от деня

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Предвижда се продължаване на програмата"Топъл обяд", на програмите, свързани с раздаване на хранителни пакети, на социалния патронаж. До края на годината ще продължи подкрепата за подкрепа на хората с увреждания, които в момента са освободени от такси за социални услуги до 31 август, предстои и процедура за предприемачи с увреждания, които ще могат да кандидатстват за субсидии до 20 000 лв.

Колко са точно безработните и колко тези, които са си намерили работа - тези числа са динамични и се променят, посочи министър Сачева.

Деница Сачева: Към днешна дата 86 000 са тези, които са без работа от началото на извънредното положение, почти 63 000 са тези, които са си намерили работа.

Днес 1058 души са се регистрирали в бюрата по труда, като едва 282 от тях са казали, че се регистрират поради кризата, основно са от по-големите градове, допълни социалният министър.

Турбуленции в работата има все още в преработващата промишленост, в шивашката, в мебелната индустрия, посочи Деница Сачева. И поясни, че има намаляване на поръчки и на доставки както на суровини, така и на възможности за износ.

Деница Сачева: Различни са в момента сферите, в които има проблеми. Разбира се, туризмът продължава да бъде критичен, както и транспортът.

Какво още каза социалният министър вижте във видеото.