Сираков прехвърля 35% от акциите на "Левски" на Тити Папазов

Предаване: Още от деня

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Задълженията на ПФК "Левски" към момента са почти 24 млн. лева. Една немалка част от тях обаче ще бъдат приспаднати, тъй като Спас Русев - един от бившите собственици, се е съгласил да отпише 3 млн. лева като задължение към негова фирма. Това отбеляза в "Още от деня" спортният журналист от БНТ Росен Станчев след проведената днес пресконференция за бъдещето на клуба.

Стана ясно освен това, че други институции или лица, които имат да получават пари от "Левски", най-малкото ще ги разсрочат във времето.

На този етап Наско Сираков няма готови варианти за финансирането, но той е изключително подготвен да структурира и организира такъв клуб като "Левски", акцентира Станчев. Сигурно е, че бюджетът ще бъде намален поне наполовина. Това означава, че скоро в "Левски" не може да се очакват гръмки имена като селекция. Футболистите от сегашния състав, които имат качествата да играят, ще останат в отбора, но вероятно също ще трябва да намалят заплатите си, допълни Росен Станчев.

Освен това "Левски" ще трябва да разчита на собствени кадри, както е било в годините на успехите на отбора. За това също е нужно време, тъй като подготовката на кадри от школата ще отнеме 3-4 или 5 години.

Новият мажоритарен собственик на футболен клуб "Левски" Наско Сираков обяви, че ще прехвърли 35% от акциите, които получи от предишните собственици, на баскетболния треньор Константин Папазов.

51% от акциите ще бъдат в Наско Сираков, каза още Росен Станчев.