Деница Златева: Председателството е национална кауза

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Златева допълни, че наследникът й ще може да разчита на нейната подкрепа. "Този пост съчетава няколко основни ангажимента – едното е политическата подготовка на председателството, а другата е логистично-организационно-техническа подготовка", посочи тя.

Златева коментира защо няма да остане на поста в правителството на ГЕРБ: "Аз съм член на ръководство на политическа партия. При решение на Националния съвет, че БСП няма да участва под никаква форма в правителство на ГЕРБ, при обсъждане в Изпълнителното бюро, смятам, че това е правилното решение".

Деница Златева благодари за оценката и я приема като оценка за работата на целия ѝ екип, защото европредседателството е много важен приоритет.

"Председателството е национална кауза. Програмата относно председателствата на България, Естония и Австрия в момента се договаря в Брюксел", добави тя.

"Това, което предстои за нас като държава, която ще председателства, е да стартираме работата по националната програма, т.е. кои са онези национални приоритети, които бихме искали да отстояваме и реализираме в рамките на нашето 6-месечно председателство“, обясни Златева.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад