Веселин Марешки: Търся само прозрачност, само истината

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
"Задкулисието ражда зависимости, следвайки тази максима, ние търсим максимална прозрачност. Ясно е, че каквото и да направя, пропагандната машина на моите конкуренти, на които аз определено преча, ще го отиграе в моя вина и точно затова аз търся максимална публичност и всъщност аз не искам да не си давам имунитета, а просто искам да има една комисия, за да може всеки един български гражданин, всеки един депутат, всяка една медия да се запознае с фактите по делото, да види каква е истината, да види, че аз нямам никаква вина и после да отидем в съда, а не тихомълком", заяви Марешки.

И поясни, че ако си е бил дал имунитета са щели да го обвинят, че тихомълком, по терлици, за да няма публичност, е отишъл да се договаря в задкулидсието. Ако не се създаде комисия, ще направим пресконференция, за да покажем задкулисието. "Търся само прозрачност, само истината и който е виновен, да си понесе отговорността", категоричен беше Марешки.

На въпрос от кого се опасява, че иска да му отнеме бизнеса, той каза, че има два нюанса, които са му подсказали: единия, че всичко това му се случва, за му ограбят бизнеса, другият - беше много близо до кметските избори във Варна - че това е били, за да бъде отстранен от тези избори. "Аз преча на страшно много хора и затова те са направили така, че да ми се случва нещо такова", заяви Веселин Марешки. Преча им и като бизнесмен и най-вече като общественик и сега като депутат, поясни той.

"Ясно е, че ние ще бъдем черния лебед в парламента, няма да бъдем харесвани от никой, защото ние сме единствените различни там", подчерта лидерът на Воля.

От 91 година съм в бизнеса, вече 26 години, нямам бизнес с държавата, хората, които искат да ми го отнемат, не са от нашия бизнес, искат да влязат в него, подчерта Веселин Марешки.

На въпрос по повод разследването на Валя Ахчиева за две негови аптеки в малки населени места са рекордьори по получени средства от НЗОК за едно скъпо струващо лекарство за ревматоиден артрит, че реекспорт с такива лекарства пълни джоба с огромни пари на определени играчи, че има схема с фиктивни пациенти и вътре са в схема ДКЦ-та от Варна, Марешки заяви, че това е пълна измама, той е най-големият борец срещу всичко това и всъщност големите мултинационални компании много добре знаят кой им върши работа в България и работи в интерес на българската държава и българския бизнес и затова го подкрепят.

Вижте цялото интервю.