Диетата на Салма Хайек

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Салма Хайек не е от актрисите, които се вманиачават в слабата фигура и държат да постигнат манекенски мерки на всяка цена. Родена в Мексико през 66-та от любовта на испанка и ливанец, тя се смята за първата мексиканка пробила в Холивуд. Салма харесва пищните си извивки, но и много добре знае, че за да изгежда добре, трябва да се бори за стегнато и лишено от целулит тяло.

Когато иска да свали килограми и да прочисти организма си от токсините, Салма Хайек залага на изпитана 10-дневна диета:

Всяка сутрин, веднага след събуждането си, Салма пие една неголяма чаша минерална вода. Това я тонизира и прочиства организма й.

Закусва с 2 чаши зелен чай, 1 - 2 яйца (бъркани, на очи, на омлет или просто варени), 1 или 2 чаши йогурт или обезмаслена извара, плодове.

Към 11.00 часа пие чаша вода. И за да усмири апетита и задейства метаболизма си, изяжда половин малка риба. После дояжда рибата с варенизеленчуци. Консумира и плодове. Всичко в малки количества.

Обяда започва с две големи чаши вода.

250 г риба – печена, варена, във фолио, но да е без мазнини. Може и морски дарове. За гарнитура – листа от зелена салата, може и задушени или варени зеленчуци, но без съдържание на нишесте: броколи, морско зеле. Сол актрисата употребява в минимални количества. От подправките предпочита пресен лук, чесън, кориандър, но винаги пресни.

Два часа след обяда не се консумира нищо, дори вода.

Следобед – отново голяма чаша вода.

Вечеря: като обяда, просто ястията се приготвят по различен начин. Ако на обяд рибата е печена, на вечеря е варена, различни зеленчуци, но винаги без нишесте в състава им.