Екопроблем на хората в хисарското село Красново

Екопроблем на хората в хисарското село Красново
В предаването
Всички броеве

В ”Абсурдите с БНТ2” на 21 октомври разказваме за екопроблем на хората в хисарското село Красново. Заради завишени 13 пъти стойности на въглероден окис в атмосферния въздух над селото наскоро Регионалната инспекция за опазване на околната среда и водите–Пловдив спря производството на дървени въглища. Цехът, който е източник на замърсяването, ще заработи отново, когато показателите влязат в допустимите норми.

В началото показваме ситуацията в същото село преди година, когато хората излязоха на протест. От тогава до сега нищо не се е променило. Хората разказват как всяка нощ и ранна утрин се носи задушлива миризма, която идва от цеха за производство на дървени въглища. От РИОСВ Пловдив затвориха цеха за един месец. Собственикът твърди, че търсят начин за подобряване на технологията. Професор от Токсилогоията в Университетска болница обясни какви рискове за здравето крие обгазяването на въглероден окис, а специалисти от лабораторията за качество на атмосферния въздух показаха как се извършва измерването. От община Хисаря заявиха, че при техните проверки на цеха не са открили нарушения.

В предаването участват хора от Красново, инж. Марияна Кондаклиева-РИСВ Пловдив, Борис Попчев-собственик на цеха, зам.кмета на Хисаря Асен Сурчев и шефа на отдел „Екология” в община Хисаря Тодора Виделова, проф.Янков Илиев-УМБАЛ „Св.Георги” Пловдив.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад