Енергийна психология срещу паниката и страховете

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Гост в студиото на "Здравето отблизо" днес беше Росица Божкова, която е психолог и дула. Занимава се главно с това бременните жени да се подготвят за майчинството. В практиката си ползва и някои т. нар. енергийни методи, които понякога изглеждат древни, но всъщност са най-модерното направление на психологията. Защото колкото и да напредва технологията, тя не знае нищо за нашите емоции, а те са онова, което управлява живота ни.

Консултантът по личностно развитие Мая Сидерова обясни как с помощта на енергийната психология бременните жени могат да преодолеят тревожността си.

По време на бременността, жената може да изживява страхове от много неща, за които преди не се е замисляла. Разнообразната информация, която всяка бременна жена в днешно време получава често може да я доведе до приливи на паника, вместо до спокойствие и баланс, както би било най-добре за нея и бебето през този период. Страховете, породени от всичко, което може да чуе и прочете за различните рискове, които крие този вълнуващ период от женския живот, могат да я накарат да се чувства и виновна, че не е позитивна през цялото време. Разговори с приятелки, които са имали травматични преживявания, групи във фейсбук, в които се дискутират проблемни раждания, съобщенията по радио и телевизия за набиране на средства за деца, родени с проблеми – всичко това създава тревожност, която може да прерасне в чист ужас и паника, когато човек се идентифицира с онези, на които вече се е случило. А когато на една млада жена й предстои за първи път да бъде майка, това никак не е трудно.

Такъв е случаят на Христина Христова – информациите за травматични преживявания я карат да се чувства зле, но не може да спре да ги чете. И все пак тя осъзнава, че тези страхове не са нейни, а внесени отвън и това беше причината да се обърне за помощ към една съвременна техника за справяне със страхове, фобии, зависимости, наречена „енергийна психология”. Консултантът по личностно развитие Мая Сидерова има четири деца и от години помага на бременните жени да преодолеят тревожността си.

Енергийната психология е създадена на основата на техниката за емоционална свобода, но доразвита с методи, които съчетават западната терапия, източната медицина и съвременните открития за квантовите полета. Работи се с въображение, вътрешно изживяване, освобождаване на енергията на страха и заместването му с изживяване, което ни изпълва с позитивни емоции.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад