Енергийни казуси. Говори Валентин Николов от ГЕРБ

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Той определи думите на Волен Сидеров към Цветан Цветанов като лични нападки, "формирани от гледна точка на политики". "Никога личните нападки не са добри в политиката, независимо да става дума и между опозиция и управляващи", категоричен бе депутатът от ГЕРБ.

Патриотичния фроонт имат достатъчно електорат, те имат своя политика, която е съвместима с политиката на ГЕРБ в някои от пунктовете и аз мисля, че те я отстояват и защитават, така че аз не мисля, че има отстъпление от избирателите, които са ги избрали, каза Валентин Николов.

Излезе информация, че българска семейна компания има предварително одобрение на ЧЕЗ за продажбата на българските активи на компанията. Депутът от ГЕРБ потвърди това, като каза, че се е очаквало бордът на директорите на ЧЕЗ да реши дали да отложи покупката или да я утвърди. "Знаеше се, че Интерком беше фаворит последния месец.

Интерком е собственост на Инерком груп. Валентин Николов каза, че компанията е известна с това, че притежава няколко соларни парка и че е стабилна компания от гледна точка на бизнеса в България, което има и партньори.

"Аз доколкото знам това е словашка компания, която фактически има голям бизнес в Чехия и тя ще бъде партньор на тази фирма, така че очаквам да видя, защото нямам достатъчно информация, но виждам, че е стабилна", каза Николов.

"Нямам съмнения от гледна точка на парите. Те знаят много добре, че ще бъдат проверявани от КФН, от Комисията за защита на конкуренцията, ще бъдат проверявани от ДКЕВР, сигурен съм и от ДАНС, трака че те със сигурност няма как да използват капитал, който не е регламентиран. Повече се притеснявам от гледна точка на мениджмънта", продължи той.

Вижте целия разговор във видеото.