Европа и имигрантите

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Според Мохамед Халаф срещата в неделя не е била ползотворна, защото разногласията остават, а "това, което иска госпожа Меркел, няма да се случи". Връщането обратно на имигранти в Италия няма как да стане, тъй като в страната вече има достатъчно имигранти и страната няма капацитет да приема повече.

"Другата четворка /Вишеградската четворка/ ... Тези държави няма да приемат плановете на г-жа Меркел. От друга срана виждаме разногласия и вътре, в самата Германия - между вътрешния министър Зеехофер и канцлера."

Германски съобщиха, че Хорст Зеехофер е дал ултиматум на Меркел да намери решение за мигрантския въпрос. Министърът иска от 1 юли да започне депортирането на бежанците - около 300 хиляди - които са получили отказ за бежански статут. Ако, той започне да изпълнява намерението си, по мнението на Халаф, това ще предизвика проблеми в управляващата коалиция в Германия.

На това съвещание отново не е станало дума за разбиване на трафикантските канали, подчерта Симеон Николов. Този бизнес от 2.5 млрд долара в началото /между Турция и Гърция/ до 7 млрд долара. Иначе има две теми, по които европейските страни са единни. Първата е подсилване на общите европейски граници, за което са необходими 5-7 години и гранична полиция от 10 хиляди души. Втората тема е споразумението със страните / 7 северноафрикански страни/, по което ще има единство на срещата на 28-29 юни, и изграждането на лагери. Успехът по тази тема зависи от това кое мнение ще надделее в ЕС - дали лагерите ще бъдат в северноафриканските страни или и на територията на ЕС.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад