Фандъкова: Витоша трябва да има възможности за зимен и летен туризъм

Темите в предаването:

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Темата "Витоша" е голяма тема.

„Директният ангажимент на общината е осигуряването на автобусния достъп до планината. Възложила съм и още следващата събота и неделя ще бъде увеличен броят на автобусите по линия 66, които са за „Алеко“ – най-натоварената линия. Също така ще има автобус, който ще изчаква на долната станция на лифта, така че ако има чакащи хора, да може да се включи в движението“, каза Фандъкова.

„Големият дебат е по отношение на състоянието и възможността за инвестиции в лифтове и влекове на планината. Това е тема, която от години стои в дневния ред на обществото. Важно е да кажа, че възложих към редовните проверки, които прави Изпълнителната агенция по метрологичен и технически надзор за техническото състояние на съоръженията, да се направи и междуведомствена група, така че към тези проверки да се включат и колегите от строителен контрол“, коментира Фандъкова.

Големият дебат е възможността за подмяна и за инвестиции в реконструкция и нови лифтови съоръжения.

Кметът на София поясни, че през последните няколко дни този дебат се политизира. „Фактите са, че през 2007 г. Столичният общински съвет взима решение за приватизацията на общинското дружество "Въжени линии" от частен собственик, а именно "Витоша ски". Групата на ДСБ единодушно е гласувала за приватизацията“.

„Моето категорично мнение е, че Витоша трябва да има възможности както за летен, така и за зимен туризъм, без да има никакво друго строителство освен спортни съоръжения“, допълни кметът на София. Според нея е важно да се вземе това решение и то се съдържа в промяната за управление на природен парк „Витоша“.

"Планът за управление на Витоша трябва да бъде приет възможно най-бързо. Трябва да се узаконят пистите, които в момента се ползват за писти, а не са такива", каза още кметът на София.

Зеленият билет ще бъде 1 лв. и ще даде възможност да направим въздуха в столицата по-чист.

„Едната мярка е въвеждането на зеления билет. Той е възможност на хората да пътуват в тези дни по-евтино. 1 лв. ще е цената в този ден за всички линии. Това е стимул и кампания хората да се чувстват съпричастни“, коментира кметът на София.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад