"Фантомна болка" в Театър 199

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

И хирургът, и галеристът от пиесата, съответно – Стоян Алексиев и Михаил Милчев, са работили вече по текстове на Елена Алексиева. За впечатленията, които ще остави у зрителите постановката, и за личните мнения на актьорите от работата по текста - вижте в репортажа, както и в разговора с Елена Алексиева – автор на пиесата, Възкресия Вихърова - режисьор, Йорданка Стефанова - актриса.

За Елена Алексиева е драматург и автор и на пиесата. За нея са характерни тежки, философски, дори потискащи теми. Алексиева не се притеснява от совя натуюрел като автор. Тя смята, че и такива пиеси биха могли да се поставят, защото има хора, които вероятно се интересуват от такъв тип театър.

Йорданка Стефанова изпълнява главната роля. Тази роля й е донесла срещи, с хора, които е харесвала. Очарована е от контакта с колегите и от взаимодействието с тях по време на работата над спектакъла. Покрай тази роля, която е била мъчително изживяване за нея, Стефанова е осъзнала какво означава да имаш нещо, но да не разбираш колко трябва да си благодарен, че го имаш. "А когато го изгубиш, да съжаляваш, че не си го употребил по предназначение, докато си го имал", споделя актрисата.

Режисьорът Възкресия Вихърова от своя страна подчерта, че Театър 199 всъщност е останал единственото продуцентско място, което разполага с официалните пари за театрален продукт. Тя е доволна от ситуацията в този театър, защото там режисьорът управлява и може да покани хората, с които говорят на подобен език, да проведе диалог и така "да се справи с това, което нарекохте "разчупване" или "отговаряне на конвенции".

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад