Георги Ангелов, икономист: Струва ми се, че сме минали най-лошото

В предаването
Части от предаването
Всички броеве
Георги Ангелов: Има мерки, има отстояния, има маски, но това не пречи да отидеш на фризьор, да отидеш в някое магазинче, да си купиш нови обувки, ако са скъсат...

Според него може би сме минали най-тежкото от гледна точка на потреблението, както и на индустрията. Нашите заводи затвориха, защото затвориха автомобилните заводи в Германия, но вчера отвори първият автомобилен завод в Чехия, следващата седмица се очаква още няколко да отворят и вероятно в началото на май по-масово ще видим отваряне в Западна Европа на автомобилни заводи, съответно нашите заводи, които произвеждат части и компоненти, също постепенно през май ще започнат да работят, прогнозира Георги Ангелов.

Георги Ангелов: Струва ми се, че сме минали най-лошото. Това не означава, че тръгваме към бързо възстановяване, но не се сриваме толкова, колкото през месец март.

Един отрасъл не се възстановява и няма скоро да се възстанови и това е туризмът и най-вече международният туризъм, каза икономистът.

Какви са пораженията в икономиката у нас в сравнение с най-засегнатите от коронавируса страни, като Италия и Испания, каква е ситуацията в Германия - вижте във видеото.