Георги Свиленски: В държавата някой трябва да показва и общественото мнение

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Елена Йончева е разследващ журналист. Тя си изпълнява и професионалните задължения, и обществените като народен представител. Ние искаме да покажем на обществото какво се случва, а дали има нарушения - е работа на специализираните органи, каза депутатът от левицата.

„При нас непрекъснато пристигат сигнали. В държавата някой трябва да показва и общественото мнение. Когато си подавал сигнали в различните органи и няма необходимата реакция след тях, хората пристъпват по другия начин - предават ги на народните представители. А ние, за да сме сигурни, че ще се задвижи един сигнал, първо го представяме на медиите и заедно с това го даваме и на службите. Целта не е да отстреляме един или друг министър, а да покажем на обществото каква структура управлява държавата", уточни Свиленски.

По повод твърденията, че вече има дело по сигнала на БСП, Свиленски коментира: „Стана ясно, че се говори за два различни етапа на строителство - етап 2 и етап 3. По етап 3 наистина АДФИ е задължила министъра да заведе дело, но не защото той иска, а защото АДФИ са го задължили и са пратили същия доклад на прокуратурата. Тя работи по този доклад. Нашият сигнал обаче е за етап 2, където от Министерството на културата са спестили едни 700 хил. лева на фирмата-изпълнител".

Според него ударът срещу Елена Йончева е политически и мафиотски. Целта беше Елена да бъде поставена на колене, защото бръкна в много дълбоки рани.