Годината на европейския избор - д-р Николай Михайлов

Предаване: Панорама, 04.01.2019

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Д-р Николай Михайлов:

"Нацията не на всяка цена е вражда и война със съседа... Има риск да бъдеш просто човек, защото можеш да воюваш с всеки до теб,ако решиш."

Не може да се спори, че Европейският съюз е в криза, смята Михайлов. Основното противоречие е между либералния елит, който има собствена утопия - глобалистка и желае да разформирова националната държава, която крие исторически рискове и останалата част от обществото. В България, според него, дебатът по съществените въпроси е "трагично дихотомиран" по политически, по партийно-предразсъдъчен принцип: леви или десни преди, либерали и консерватори или ориентирани на запад и ориентирани на изток - сега. Такъв дебат "много бързо деградира до подозрения, че обслужваш каузата на хора, които ти плащат".

"Българският път е усъвършенстване на собствения ни живот с повече реалност, с чувство за истина и здрав разум, в някакъв смисъл, със здравословна деполитизация, защото това, което се нарича в България "политически активен гражданин" е смехотворно и вредно състояние на духа.

Как вижда д-р Михайлов либерализма и съпротивата на обществата, която се заражда на запад, вижте във видеооткъса.

Нередности
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад