Големият дебат за председател на ЕК. Тезата на младите

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Не бях останал с впечатлението, че европейските системни партии живееха с това, че има проблем в Европа. Допреди няколко години имаше настроение, че ние живеем в хубаво, става по-хубаво и след малко – нетърпимо хубаво. Но сега вече се разбра, че ще има проблеми и се говори отвсякъде за реформи. Основните слогани на дебата бяха миграция, икономика и проблеми с климата, коментира Илия Елиас – студент; “Студентски клуб на политолога” към СУ.

Франс Тимерманс може би имаше най-добри позиции и ясно успя да ги изрази. Но е интересно след евроизборите каква представителност ще имат в парламента партиите и как ще се формират мнозинства, посочи Слав Механджийски – зам.-председател на “Студентски клуб на политолога” към СУ.

Според Антон Стоянов – магистър по политология, изборите във Великобритания за евродепутати могат да наклонят везните ЕНП да няма мнозинство. Дали ЕНП ще бъде партия номер 1 в Европейския парламент, тъй като в момента изглежда, че социалистите могат да имат преднина от един-двама депутати?

Гледайте целия разговор във видеото!