Хрътката

Всяко престъпление мирише...

Държава: Украйна
Година: 2013-17
Времетраене: 55 минути
Хрътката
За продукцията
Всички епизоди

Телевизионен сериен филм

Без лъжи и изненади, защото Хрътката познава по миризмата. Детектив, който не може да стреля, но има остър ум и силно обоняние.

Експерт с уникална способност, за Хрътката няма тайни и неразкрити престъпления - не могат да го изненадат, не трябва да го лъжат. По мириса може да разбере всичко за всеки: какво е ял, с кого е спал, има ли алиби. Обонянието е неговият дар и проклятие. Разплита най-сложните престъпления, знае съкровените тайни на политици, бизнесмени, престъпници и въпреки това е беззащитен в заобикалящия свят, пълнен с всевъзможни миризми.

Не общува с приятели и жени, защото знае повече. Животът му е сложен, интересен и опасен: поръчкови убийства, фалшификати на художествени произведения, наркотрафик, серийни жертви, военни престъпления, отвличания, откупи, следствени грешки и семейни грижи.

"Хрътката" е рядка порода в жанра - необикновен, сериозен и аскетичен детектив, който не може дори да стреля, но чувства повече от другите. Зрители и критици търсят прилики с американския сериал "Излъжи ме", руския филм "Опасна възраст" или немския роман "Парфюмът" . Може би, Хрътката е "Шерлок Холмс" с образа на "Доктор Хаус". Оригиналният детектив е в сложен сюжет, специално подправен с визуални миризми и лек хумор.

Със стилна визия, актьорска игра и загадъчни фабули, сериалът печели Първото място в жанра за последните пет години в Русия. Идеята на Артьом Литвиненко е реализирана в негов сценарен и режисьорски дебют. Сериалът е продуциран от украинската компания "Филм УА" с участие на спонсори.

"Хрътката" е най-търсеното заглавие на телевизионния пазар - от Ривиерата до Близкия Изток. След премиерите през ноември /11/ и декември /16/ 2013г., съответно в Украйна и Русия, сериалът е излъчен в Казахстан, Израел, Литва, Полша, Финландия, Китай. Форматът е продаден във Франция. Рейтингът го издига до четвърто място на най-гледаните сериали и Първо място в класацията на Русия за последните пет години.

*zr

Втори сезон

Сценарий: Артьом Литвиненко, Андрей Бабик

Режисьор: Артьом Литвиненко

Оператор: Греъм Фрейк

Музика Никита Моисеев

В ролите: Кирил Кяро, Иван Оганесян, Мария Аниканова, Нина Гогаева, Николай Чиндяйкин, Сергей Лесков, Нина Гогаева, Павел Кузмин и др.

Хрътката и Виктор Лебедев продължават да служат на правосъдието. Натъкват се на странни престъпления, на всяка крачка ги следи тайнствена организация, а разкритията ми потъват в мрежа от загадки и необясними инциденти. Дарбата на единия и опитът на другия се допълват в силен тандем. Вторият сезон е заснет през есента на 2014г. с нови предизвикателства, не само в сценария, защото зад камерата е английският оператор Греъм Фрейк. Режисьорът Литвиненко разкрива: "Ситуациите, в които попадат героите стават по-сложни. Появява се напълно непознато зло, което дори Хрътката не може да подуши".

3 СЕЗОН

Сценарий: Артьом Литвиненко, Андрей Бабик

Режисьор: Артьом Литвиненко

Оператор: Антон Фурса

Музика: Никита Моисеев

В ролите: Кирил Кяро, Иван Оганесян, Мария Аниканова, Нина Гогаева и др.

Профайлър и полицай са екип в разкриване на престъпления.

Странният експерт по миризмите и модерните технологии, наричан Хрътката, и криминален инспектор от отдел "Убийства" - Виктор Лебедев, попадат сред убийствени сценарии - в гората, в телевизията, в театъра и в прокуратурата. Навсякъде не липсват поводи за ревност и алчност до...смърт.

Жертвите са нелепи, а понякога, като в Шекспирова пиеса, са и кръвно свързани. МеждУвременно не липсват и лични страсти за екипа - като свободен секс с колежка за капитан Лебедев и по-сериозни намерения към жена, заявни от Хрътката, но със заложени капани от някои бивши роднини.

Най-дългата диря в последния сезон се пише от съдбата на Хрътката, който влиза в мрежата на тайнствената генетична организация - "Джийн Индъстрис" /Джи Ай/. Копрорацията се ръководи от Хенрих Локмус и от години осигурява стволови клетки и помощна раждаемост на проблемни двойки в бизнес с дълго японско сътрудничество и стара съветска следа...

Този път Хрътката трябва безопасно да надуши собствения си произход...

_____________

Продукцията"Хрътката" печели "Златна плака", Сертификат за творческо съвършенство и награди за най-добра минисерия от Международните фестивали в Хамбург, Чикаго, Хюстън и Сен Тропе /2014-16/

*През 2014 и 2015 правата за адаптация на сериала "Хрътката" са продадени на телевизии във Франция /TF1/ и в Япония /NHK/. Японската версия излиза на 22 октомри 2016.

Златна Романова

"Хрътката 4"

Нередности
x

Сигнилизирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максиум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

< Назад